dissabte, 31 de març del 2018

El Sergent York - [1941]

El Sergent York - [1941]

El Sergent York - [1941]

El Sergent York - [1941]


SINOPSIS: Debatent-se entre el pacifisme religiós i el patriotisme, l’Alvin York de Tennessee es va convertir en l'heroi més aclamat de la Primera Guerra Mundial. En aquest film, en Gary Cooper (escollit a dit per York) dóna vida a un senzill noi granger que va capturar a 132 soldats alemanys durant la Batalla de l’Argona. El paper li va servir per aconseguir l'aplaudiment del públic i el seu primer Oscar a Millor Actor. El Sergent York es va estrenar el 1941 quan els Estats Units estaven a punt d'entrar en una altra guerra. Aquesta commovedora aventura va animar a milers d'homes a allistar-se.
Nominada a un total de 11 Oscars i guanyadora de dos per Millor Actor i Millor Muntatge, aquesta heroica pel·lícula, emocionalment dirigida per Howard Hawks, explica la crisi moral d'un home religiós, narrant el seu retorn a la vida rural que tant estimava, i com va refusar capitalitzar l'adulació rebuda.
Una oda al patriotisme i l'esperit humà, el Sergent York roman com una de les millors obres de Hollywood.     Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada